Main Menu

Kerkers en draken? [Zwad llk]

Started by Amalia Abramova, Mar 19, 2024, 09:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Amalia AbramovaTopic starter

In een hoekje van de leerlingenkamer zat ze in een fotoboek te bladeren. Dit fotoboek was niet uit haar privécollectie, nee ze had dit gekregen om te kijken of er ideeën in stonden om deze leerlingenkamer wat meer aan te kleden. Ze hadden weliswaar geen vrije hand gekregen, maar na diverse klachten mocht ze kijken van de klassenoudste en hoofdmoniter hoe ze het warmer konden aankleden. De kille koude kerkers, gehuld in groen en zilver zagen al geen zonlicht mast men leek het eens dat het toch even iets huiselijker kon. Inwendig grimaste ze gezien zij heus van deze en gene mede-zwadderaar gehoord had dat deze thuis kerkers hadden die nog minder warmte hadden. Gedachteloos zwaaide ze wat met haar staf en toen ze kleine draakjes zag vliegen die glittervuur spuugde moest ze stiekem behoorlijk lachen. Niet zozeer om de draakjes zelf of om haar spreuk, nee de geergerde blik van enkele afdelingsgenoten was haar stiekem goud waard. Nee na ruim een jaar in deze afdeling voelde het nog altijd niet als thuis en dat de klassenoudsten en hoofdmoniter haar aan haar lot hadden overgelaten met deze opdracht versterkte dat gevoel. Toch liet Amalia zich niet kennen en zij zou het hier gezelliger, warmer en aangenamer gaan maken. Hooghartig keek ze wat afdelingsgenoten aan. 'U weet allemaal dat het aan warmte ontbreekt hier. Wat zijn uw ideeën?' Ze had weinig zin om dit samen te doen, maar wat moest dat moest en wie weet zou het hen afdelingspunten gaan opleveren. De wonderen waren immers de magische wereld nog niet uit.
friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
  •  

Khadija Khan

Lichtelijk geïrriteerd keek Khadija naar de schoolbezems die werden gebruikt voor haar Vlieglessen. Er had iemand mee gerommeld. De keurig verzorgde staarten waren gekreukt en de stelen bekrast. Ze vervloekte inwendig de schooiers die met hun jatten aan de bezemstelen hadden gezeten. Ze zou een hartig woordje moeten spreken met vrouwe del'Castro. De conciërge zou toch óók een oogje in het zeil moeten houden op het schoolbezit? Terwijl ze met haar handen haar hijab fatsoeneerde, sloot ze met haar voeten de deur van het opberghok. Vervolgens haalde ze haar toverstaf tevoorschijn en vergrendelde het hok zowel zichtbaar als onzichtbaar. Voor de zekerheid sprak ze nog een geestig vloekje - deze had ze ooit geleerd van een excursie in Iran - uit over het zichtbare slot en draaide zich vervolgens tevreden om. Hoewel het rooster haar gebood een ronde door het kasteel te lopen en potentiële oproerkraaiers te bestraffen, besloot ze eerst de Leerlingenkamer van Zwadderich aan te doen. Het was al even geleden dat ze zichzelf onder haar leerlingen had begeven. Recent had ze via de Hoofdmonitor en Klassenoudsten een verzoek ontvangen om de afdelingsvertrekken huiselijker aan te kleden. Ze had moeten bekennen dat de ruimten onder het Meer weliswaar kil en koud waren - in haar optiek pasten die precies bij de persoonskenmerken van haar bewoners - maar beslist meer huiselijkheid konden gebruiken. Zelf zorgde ze altijd voor een uitmuntend en smetteloos voorkomen. Uiterlijk vertoon was voor Khadija van wezenlijk belang, eens te meer omdat ze dat van haarzelf naar believen kon veranderen. Ze had de leerlingen de opdracht gegeven om een prettige doch passende sfeer te creëren en was benieuwd naar de vorderingen van deze opdracht.

"U weet allemaal dat het aan warmte ontbreekt hier. Wat zijn uw ideeën?" Khadija ving de stem van juffrouw Abramova op. Geamuseerd krulde ze haar mondhoeken op. Ze verschool zich in een donkere nis om te luisteren hoe de jongedame haar afdelingsgenoten aan zou zetten tot een verandering van interieur.
friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
  •  

Katherine

Katherine kon niet anders als toegeven dat haar humeur beneden peil was. Ze kon wel duizend plekken bedenken waar ze liever was als hier in de leerlingkamers, maar die plekken was ze niet. Ze was hier.

Het was in haar ogen de grootste nonsens om de leerlingkamer gezelliger te maken. Laat staan de achterlijke draakjes die glittervuur uitspuugde grappig te vinden. Hoogst geïrriteerd keek ze dan ook haar afdelingsgenootje aan. Het zou ook eens niet dat een telg van een staflid deze opdracht kreeg, en vooral deze telg. Wat moest zij ook in deze schitterende afdeling gezien zij zich ophield met een smerig halfbloedje. Het was te verwachten geweest dat iemand als zij het niet gezellig zou vinden. 'U weet allemaal dat het aan warmte ontbreekt hier. Wat zijn uw ideeën?' Heel diep zuchtte ze en een plan ontspon zich, wie weet kon ze zo heel snel wegkomen. "Donna Ambramova? Ik mis nog martelwerktuigen en kettingen aan de muren. Laten we échte kerkers ervan maken en niks zoetsappigs we zijn geen Griffoendor of Huffelpuf."
friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
  •  

Participants

Amalia Abramova (1), Khadija Khan (1), Katherine (1)