Main Menu

Joshua Gilleen

Started by Heer Gilleen, Aug 04, 2022, 22:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Heer GilleenTopic starter

Algemeen:

Volledige naam: Joshua Gilleen
Geboortedatum: 14-04-1866
Bloedlijn: Volbloed

Rijkdom: Rijk
Gedrag: Accepteerd zijn collega's, Negeert leerlingen voor zo ver dat mogelijk is. Is zeer streng en houd van een vaste hand. Hij discussieert niet, en weigert tegenspraak. Zijn wil is wet en die word met ijzere discipline gehandhaafd.


Familie:
Joshua Gilleen Senior, vader
Delilah Gilleen, moeder
Achtergrond:
Joshua Sr. groeide op in Schotland, hij ging netjes naar school en leerde om een tovenaar te worden. Hij ontmoette zijn toekomstige vrouw direct na school en trouwde haar kort daarna. Delilah zorgde voor Joshua jr. die ze gewoon Johsua noemde. Delilah was ook tovenares maar heeft nooit verder geleerd daar zij een vrouw was, toch staat zij in hun dorpje bekend als een wijze vrouw. Na de geboorte van Joshua Jr. bleef Delilah thuis om voor het gezin te zorgen terwijl vader Gilleen werkzaam bleef op zijn hoge positie in het (Dreuzel)leger. Als Joshua Sr. al eens thuis was leek het huis een verlengde van diens legerunit. Iets dat de jonge Joshua erg onzeker maakte en bang om te falen in in diens vaders, die de jongens grote held was, ogen.

Joshua groeide ondanks zijn milieu met tovenarij op, en leerde ook alles van de dreuzelwereld. Hij ging op zijn elfde, na zijn basisschool, naar Zweinstein. Hij kreeg dezelfde afdeling als zijn vader vroeger, Griffoendor, dit getuigde van moed en vriendelijkheid hij vond de school geweldig. Alle zeven jaren die hij daar woonde. Griffoendor was een uitstekende afdeling hoewel hij zich er niet altijd thuis gevoeld had. Gilleen was bang dat hij beter in Huffelpuf gepast had, hij had immers weinig moed in zich vond hij zelf. Maar toch vond Joshua vrienden die veel om hem gaven, in Griffoendor vond hij na zijn eerste twee jaar dan toch een plekje en was hij trots in deze afdeling te mogen. Hij kon verlegen zijn en een beetje in zichzelf gekeerd, bang dat er toch fouten gemaakt waren, maar na zeven jaar tussen zijn vele malen moedigere vrienden was er van zijn verlegenheid niets meer over.

Na zijn opleiding werkte hij een tijd in de dreuzelwereld, Hij trad in dienst, zoals elke jongeling van zijn leeftijd en na zijn diensjaren leerde hij op hun manier leraar te zijn en werkte en lange tijd op scholen in de buurt van zijn huis. Toch had Joshua altijd een grote link met de toverwereld, hij hield er ook van om op de wegisweg boodschappen te doen. Hij had na zijn schooltijd een lieve vriendin gevonden, die hem voor het altaar verliet, hij kreeg na korte tijd een uitnodiging voor haar bruiloft met een man die hij tot dan toe als zijn beste vriend gezien had. Joshua besloot de boel de boel te laten en keerde voor lange tijd terug in het leger. Na zijn zoveelste uitzending naar weer een oorlogsgebied vol ellende kreeg hij het verlangen terug te gaan naar Zweinstein hij wild graag weer leraar worden en wilde het zeker eens in de magische wereld proberen. Toen hij werd aangenomen als leraar hebben ze hem ook gevraagd of hij in het schoolbestuur wou. Op die vraag heeft Joshua volmondig ja gezegd.

Toverstok: 29 cm, Essenhout met een kern van fenixveer
Uiterlijk:Kort bruin haar, grote blauwe ogen, ongeveer 1.80m lang.
Huisdier: Een vrouwelijke Steenuil genaamd Nica
Chimeara genaamd Ishvara
Afdelingsvoorkeur: Is een oud Griffoendor

Innerlijk:

Goede eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5.

 • Rechtvaardig
 • Moedig
 • Zelfstandig
 • Respectvol
 • Gediciplineerd

Slechte eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5.[/color]
 • Streng
 • Kan behoorlijk boos worden
 • Snel met straffen
 • Is zeer strikt.
 • Duld geen enkel tegenwoord van een leerling.

Overigen:
Inval leraar op zweinstein. Joshua's patronus komt te voorschijn als een Otter.[/color]


friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
 •