Main Menu

Gianna del'Castro

Started by Gianna, Jul 27, 2022, 22:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

GiannaTopic starter

Algemeen:

Volledige naam: Gianna Adriana Maria del'Castro
Geboortedatum: 28-04-1873
Bloedlijn: Volbloed
 

Rijkdom: Zeer rijk
Gedrag: Gianna is een warme vriendelijke vrouw, die in iedereen het goede ziet. Zij zal altijd willen helpen en maakt geen onderscheid in afkomst. Hoewel ze gepast trots is op de hare.

Familie:
Vader: Alberto Gianno Maria del'Castro
Moeder: Liana Sophia Locksley-del'Castro
Broer: Alberto II Antonio Maria del'Castro
Zussen: Carmen Felícita Maria del'Castro
Chiara Esmeralda Maria del'Castro
Pleegzus: Anatolia Locksley-di Macari
Schoonbroer: Lavinio di Macari (getrouwd met Anatolia nadat ze kennismaakte op een debutantenbal.)
neefje: Davino di Macari (zoon van Anatolia & Lavinio)
nichtje: Savina Mabella Maria di Macari (dochter van Anatolia & Lavinio)
Pleegbroertje: Shade du Bomon
Overige familie:
(nog in leven)
Oma: Adriana del'Castro
Oom: Philippo del'Castro, 10 minuten jongere tweelingbroer van Alberto(getrouwd 3 zoon, 2 dochters(T))
Tante: Felícita Marone-del'Castro (getrouwd 6 dochters(T))

Gemaal: Daniil Abramov
Adoptiedochter: Merlyn Sevelyn 29-05-1889 Ondanks Merlyns verliezende zicht slaagt ze glansrijk in Ravenklauw en gaat daarna verder in de heelkunde.
Zoons: Ilary Alberto Guiseppe en Mitya Danilo Giuseppe 01-07-1905 Ilary zit Ravenklauw, Mitya in Griffoendor. (T)
Dochter: Amalia Olga Maria 01-09-1909
Zoon en dochter: Dunya Angelina Maria & Dmitriy Gianno Giuseppe 25-12-1914 (T)
Dochter: Vincenza Tatjana Maria 01-01-1916
Dochters: Vania Alessia Maria & Aleksandra Donata Maria 02-07-1923 (T)

Achtergrond:
Als de jonge adelborst Alberto zijn opleiding aan Klammfells heeft voltooid gaat hij op rondreis in europa. Tijdens een van zijn reizen, ontmoet hij de jonkvrouwe Liana op Zweinstein waar zij deelneemt aan het toverschooltoernooi namens Beauxbatons, en hij als gast verblijft. Liana en Alberto vallen als bij blikseminslag voor elkaar en na wat twijfels vanuit Liana's kant, wegens Alberto's italiaanse roots trouwt het tweetal als hun wederzijdse ouders dat huwelijk arrangeren.
Hun huwelijk is sprookjes achtig op Castello san Marco, een Kasteel dat al eeuwen in de del'Castro familie is. Alberto als oudste zoon erft het kasteel en het jonggehuwde paar beleeft er een mooie eerste huwelijksjaar.

Als Liana bijna uitgerekend is van haar eerste kindje slaat het ongeluk toe in het huwelijk van de twee jonge mensen. Liana's vader sterft zo reist het hoogzwangere stel naar engeland. Direct bij aankomst is er meer tragisch nieuws. Ook Liana's moeder is in de tussentijd gestorven. Liana en haar jonge zusje Anatolia (dan pas 5 jaar oud) zijn in een paar dagen tijd wees.
Alberto en Liana besluiten Anatolia in huis te nemen en al snel wordt hun dochtertje geboren. Op 28 april ziet smorgens vroeg Gianna het levenslicht, vanwege haar vaders oude italiaanse roots draagt zoj vanaf haar geboorte de titel principessa die zij via de vrouwelijke lijn vererft. De ouders zijn stapel op hun oudste dochter en ook Anatolia ziet het kleine babytje direct als haar zusje. Als een jaar later ook hun zoon Alberto geboren wordt krijgen Liana en Alberto heimwee naar de schoonheid en vrijheid van het prachtige italie.

Het gezin verhuisd terug naar het castello San Marco en direct na aankomst blijkt Liana weer zwanger. Alberto en Liana kunnen hun geluk niet op als er enkele maanden later niet een maar twee kleine meisjes in hun armen liggen. Net als bij haar broertje Alberto is Gianna meteen verknocht aan jaar zusjes Chiara en Carmen. Tot grote spijt van Alberto en Liana blijft het kindertal in het gezin op 5 kinderen die het levenslicht zien, steken, de kleine Anatolia meegeteld. De kinderen krijgen allemaal een degelijke adelijke opleiding.

Al snel breekt de dag aan dat Anatolia naar school mag voor haar werd de keuze gemaakt om haar opleiding aan zweinstein te genieten, zoals haar en Liana's ouders dat gewenst zouden hebben. Als Anatolia aan haar een na laatste jaar begint mag ook Gianna eindelijk naar school. Al jong vertoonde Gianna magische krachten. Haar speelgoed ruimde zichzelf op. Iets wat ze logischerwijze zeer op prijs stelde.
Voor de del'Castro kinderen was Alberto degene die de keuze maakte. Gezien hun adelijke oorsprong genoten alle vier de kinderen hun opleiding op Klammfells, waar vader Alberto als voorzitter in het schoolbestuur zit.

Gianna geniet haar opleiding in het huis, Zercob. Tijdens haar schooljaren voelt ze zich daar verre van thuis. Door haar aangeboren gave is zij de vreemde eend in de bijt. Ook wordt haar schooltijd verpest door de liefde van Vasili Ivanov voor haar. Ivanov probeert meermalen haar te zoenen en tot zijn vriendin te maken, een gedachte waarvan de jonge Gianna gruwelde. Iets waar ze nog regematig nachtmerries van heeft.

Na haar opleiding reist Gianna eerst europa rond. Zij wilt zich verwijderen uit de tovenaarswereld en verloofd zich met een jonge adelborst. Als zij een visioen krijgt dat haar verloofde in een ongeluk zal komen waarschuwt zijn hem. Hij gelooft haar niet en gaat toch op reis waar hij inderdaad bij een ongeluk betrokken raakt en verlamd raakt. Zijn beschuldigende vingers wijst richting de jonge Gianna en voor en tijdje trekt zij zich inderdaad terug uit de magische gemeenschap.

Tot ze een jaar na het afronden van haar opleiding een visioen beleeft waarin ze ziet dat het schoolhoofd van Zweinstein vermoord wordt. Gianna bespreekt dit met haar vader en beide aarzelen niet en vervolgens strijd de del'Castro familie mee tegen het genootschap. In de tijd dat het genootschap dood en verderf zaait staat Gianna met regelmaat het schouwerskwartier ter zijde met haar gave. Als het genootschap eindelijkt lijkt op te geven krijgt Gianna een baan aangeboden op Beauxbatons. Zichzelf gelukkig prijzend neemt ze de baan aan en leert de school van haar moeder kennen. Enkele jaren doet ze dit werk naar volle tevredenheid. Ook op Beauxbatons is de aanslag op Zweinstein doorgedrongen en men treurt om gevallen bekenden.

Jaren na de aanslag als Gianna verder kijkt wat ze met haar werk wilt doen gaan de geruchten rond dat Zweinstein heropend. Snel nadat de geruchten op gang komen krijgt Gianna een brief of ze wilt komen werken op Zweinstein, Iets dat ze met alle liefde doet. Eindelijk kan ze gaan werken op het kasteel waar haar vader haar moeder vroeg de zijne te worden.


Toverstok: Wilgenhout met de kern van een feniksstaartveer. Goed voor devinatie versterkingen.
Uiterlijk: Gianna heeft donkerbuin, bijna zwart, lang haar met een krul erin. Een olijfkleurige huid en hazelnootbruine ogen verraden haar italiaanse afkomst.
Huisdier: Een zwarte uil Night. Indien Night geen brieven bezorgt is hij op jacht of is hij trouw bij Gianna in de buurt te vinden.


Innerlijk:

Goede eigenschappen:

  • Vriendelijk
  • Warm
  • Staat altijd voor iedereen klaar
  • Ziet het goede in iedereen
  • Bezit de ware zienersgave
Slechte eigenschappen:
  • Laat zich wel eens voor een karretje spannen
  • Italiaans temperament
  • Wilt nog wel eens (per ongeluk vaker dan ze zelf wilt) haar gave gebruiken om dingen te weten te komen
Overigen:
Speelt een klein beetje piano en gitaar. Omdat ze meestal zichzelf begeleid als ze zingt.
Gianna´s gave bestaat uit meerdere facetten. Ze voelt de emoties van de mensen in haar omgeving aan. Als ze van iemand houdt kan ze die emoties ook van een grotere afstand waarnemen. Doordat ze gevoelens kan voelen, kan ze soms mensen hun gevoelens beinvloeden, al werkt dat minder vaak dan ze zelf zou willen. Buiten mensen hun gevoelens kan ze ook gedachtes waarnemen. Iets waar ze niet altijd iets mee doet maar soms wel degelijk. Gianna kan ook flarden van het verleden, heden en de toekomst zien. Vaak onduidelijk wanneer ze plots opkomen. Als ze zich concentreerd zullen de beelden duidelijker worden. Het unieke aan Gianna´s gave is echter dat wanneer zij zichzelf ervoor opensteld haar gave ook de andere richting uitwerkt en zij dus mensen haar kan laten 'lezen'.
* Gianna's patronus heeft de vorm van een eenhoorn.
________________________________________

1900-1901:
Gianna begint aan haar werk op Zweinstein als het kasteel nog leeg is. Al snel worden de uimtes gevuld met het gelach van leerlingen. Voor een aantal van de leerlingen heeft ze een speciaal plekje in haar hart. Tijdens het jaar overtuigd Schoolhoofd Stemmels haar ervan dat ze haar gave weggooit als ze enkel als concierge werkt. Langzaam leert de man Gianna haar gave te leren waarderen en na een aantal gespreken besluit ze de rol van lerares waarzeggerij op zich te nemen. Haar besluit wordt aangemoedigt door Ava Abrielle, en collega die ze al snel als haar kleine zusje ziet.
Het lesgeven bevalt de jonge vrouw goed en ze geniet ervan nog meer haar steentje bij te kunnen dragen. Als ze de jonge Merlyn Sevelyn ontmoet is er iets aan het meisje dat haar raakt. Ze leert het meisje steeds beter kennen en na een aantal voorvallen begint de jonge raafse Gianna te vertrouwen. Als Merlyn vlak voor de vakantie geemotioneerd bij haar komt slaat Gianna samen met Fiacra de handen ineen. Beide gaan naar David en pleiten ervoor dat het meisje de zomer onder hun toezicht mag verblijven op het kasteel. Tijdens deze zomer groeien Gianna en Merlyn dicht naar elkaar toe en na een openhartig gesprek besluit ze om het meisje te adopteren als haar dochter.

1901-1902:
Na de zomer die ze deels door bracht op de wegisweg en deels in het kasteel keert Gianna terug als concierge en proffessor. Helaas keren enkele collega's niet terug naar de zomer, iets dat haar onwillekeurig raakt. Als er een jongeman wordt aangenomen voor dreuzelkunde verliest Gianna, ondanks haar zwak voor david, haar hart zodra ze de man in zijn ogen kijkt. Beide gaan een roerige tijd tegemoet als hun ouders besluiten dat zij aan elkaar uitgehuwelijkt worden. Gianna kan haar geluk niet op wetende dat hij haar hart reeds bezat. Als ook Merlyn op de hoogte gebracht is over de plannen die de ouders hebben voor Gianna verloofd het tweetal zich.

1904-1905:
Na een prachtige bruiloft op het castello, wordt net voor de zomervakantie de tweeling Ilary en Mitya geboren. Hiermee komt Gianna haar droom om een groot gezin te hebben dichterbij.

1905-1920:
Al vrij snel volgens ook Gianna's andere kinderen. Haar droom van een groot gezin is werkelijkheid geworden. Na een zware strijd tegen het genootschap heeft de kant waaraan zij streed de strijd gewonnen en enkele jaren is alles behoorlijk rustig. Het gezin breid zich verder uit en Gianna begint zich enigzins te vervelen op Zweinstein.
Alsof het zo heeft moeten zijn krijg ze een brief uit amerika. Op Ilvermorny hebben ze hulp nodig om na de spaanse griep het team weer op te bouwen. Na lang nadenken verzameld ze de mensen die ze vertrouwd om zich heen en verteld hen over de nieuwe stap die ze gaat zetten. Ze is trots op haar collega's als er zijn die haar gaan volgen op dit nieuwe avontuur, en even trots op de anderen die op Zweinstein verder gaan.

1920-1922:
De tijd op Ilvermorny was zwaar maar leuk geweest. En betrekkelijk rustig. Het meest had Gianna genoten van de nieuwe dingen die ze daar geleerd had. Een heel andere manier van lesgeven en ook andere soorten van magie. Dankzij Jay had ze, via zijn schoonouders, ook een en ander geleerd van wat daar sjamanen genoemd werden.
Het assistent schoplhoofd zijn had ze weliswaar leuk gevonden maar ze had ook gemerkt dat dat zeer zeker niet haar ding was. Met Ilvermorny draaiende keerde ze dan ook terug naar het honk dat Zweinstein was.

1922/23:
Rond kerst 1922 denkt Gianna dat ze in de overgang beland is. Toch blijkt er nog eenmaal een kadootje voor haar te zijn en bevalt ze in het begin de zomervakantie 1923 van 2 heel kleine meisjes die nog meer op elkaar lijken als haar eerste tweeling deed.
friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
  •