Main Menu

Alexander O'Hara

Started by Alexander O Hara, Mar 27, 2023, 15:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alexander O HaraTopic starter

Algemeen:
Naam:Alexander O'Hara
Geboortedatum: 31-12-1855
Bloedlijn/Ras: Volbloed
Rijkdom: Rijk
Gedrag: Erg gezellige en amicale man, altijd wel in voor een praatje en toont veel interesse in zijn klanten.
Familie: Alexander is afkomstig van een Ierse familie volbloed tovenaars/ heksen.
Vader:Thomas O'Hara (overleden)
Moeder: Elizabeth O'Hara-Quinn (overleden)
Broer: geen broers
Zus: jonger zusje Tuppence (63)
Overige familie:
Was getrouwd geweest met Nicole O'Brien (recentelijk gestorven aan Spaanse Griep), met haar kreeg hij 1 dochter Maureen (35jaar oud)
Achtergrond:
Zijn ouders Thomas (volbloed tovenaar) en Elizabeth (volbloed heks) hebben elkaar leren kennen op een evenement ten behoeve van stoffen verkoop, zijn vader zou een stoffenhandel overnemen in het plaatsje Dublin. Elizabeth was de dochter van de oorspronkelijke eigenaar Sander Quinn, maar hij had geen zoons om de zaak over te nemen. Tijdens het evenement kon Thomas zijn ogen niet afhouden van Elizabeth. In eerste instantie had Elizabeth geen interesse in Thomas, maar moest toch met Thomas op georganiseerde afspraakjes met een gouvernante. Uiteindelijk sprong de vonk toch over, zo trouwde Thomas en Elizabeth en kreeg hij als bruidsschat de zaak O'Hara Fabrics. Thomas bouwde dit imperium uit naar meerdere vestigingen en zorgde er ook voor dat er ook kleine winkeltjes kwamen waar ze de stoffen uiteindelijk verwerkten tot kleding. Het huwelijk bleef lang kinderloos, maar uiteindelijk werd hun enige zoon Alexander geboren. Ze waren in de wolken met dit geschenk.

Alexander groeide op als volbloed tovenaar met twee werelden, eentje waarin hij als toekomstig eigenaar een stoffen imperium kon overnemen en ook was hij een tovenaar. Hij kon met zijn toverkrachten zorgen dat de stoffen sneller van de weefgetouwen kwamen dan als het allemaal manueel zou zijn gemaakt.

In zijn latere leven ontmoette hij Nicole O'Brien (volbloed heks), dit was een gearrangeerd plan geweest van zijn vader. Zijn vader vond dat Alexander eens een echtgenote moest gaan zoeken, hij was ten slotte al bijna 27 jaar en had nog steeds niet voor een nageslacht gezorgd. Ze werden aan elkaar voorgesteld op een liefdadigheidsbijeenkomst voor de armen in de samenleving. Haar vader Philip O'Brien was een erg goede vriend van Thomas O'Hara. Destijds was Nicole 25 jaar oud, ze had nog steeds geen echtgenoot gevonden. Nicole was niet bepaald gezegend met een mooi uiterlijk, ze was een kleine vrouw en had een erg krachtige neus. Alexander en Nicole maakten kennis met elkaar, het was geen liefde op het eerste gezicht. Het duurde ook eventjes voordat de verloving bekend werd gemaakt, want er was ook een hoop gesteggel over een bruidsschat. Philip was een erg krenterige man, maar besefte dat dit ook de laatste kans was voor zijn dochter Nicole.

Nadat Alexander en Nicole getrouwd waren, bleven ze een tijdje kinderloos. Dit kwam voornamelijk doordat Alexander vaak op reis moest voor het bedrijf, want ze konden flink uitbreiden in de Verenigde Staten. Na al deze zakenreizen, kwam er eindelijk wat meer lucht in de zaak doordat Alexander extra personeel aannam en een zaakwaarnemer in de Verenigde Staten. Alexander ging weer naar huis en kon aan zijn relatie met Nicole gaan werken. Hij had beseft dat hij te weinig thuis was geweest om te beseffen dat ze een erg leuke en intelligente heks was. Door deze investeringen konden ze eindelijk hun dochter Maureen in hun armen houden, doordat ze een erg goed team waren geworden konden ze Maureen alle liefde en aandacht geven die ze nodig had.

Alle energie ten spijt die ze hadden gestoken in hun huwelijk, werd Nicole ziek en kreeg ze de Spaanse griep. Na een kort ziekbed overleed ze aan de gevolgen van de Spaanse griep. Alexander werd verscheurd door verdriet, hij besloot om het imperium over te dragen aan de zaakwaarnemer in de Verenigde Staten.  Hij ging werken en wonen in Zweinsveld bij een kledingzaak, waar hij weer een beetje begint op te krabbelen. Zijn dochter Maureen is blijven wonen in Dublin.

Toverstok: Ebbenhout, eenhoorn en 27,5 cm
Uiterlijk: Alexander is een kleine man van 157 lang, heeft een normaal postuur, heeft rood haar en bruine ogen.
Huisdier: Cactusuil (kleine uilsoort van 12 cm lang) met de naam Vincent, deze vertoeft het liefste op de schouder van zijn baasje.
Innerlijk: Alexander is een aardige man, hij heeft een hart van goud, maar heeft zijn vrouw verloren aan de Spaanse griep, hierdoor is hij wat droevig geworden.
Goede eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5
- Loyaal
- Aardig
- Vriendelijk

Slechte eigenschappen:
Minimaal 3, maximaal 5
- Sombere man
- Angstig
- Koppig
friendly
0
funny
0
like
0
dislike
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
  •